Out of the blues
Buy Album via CD-baby (int)
Karin Rudefelt & Doctor Blues — Out of the blues
Release date : Dec. 05, 2015
Label : Self produced
Tracklist:
 1. Big and mean machine
 2. Life is such a bore
 3. I have to be strong
 4. Seven seas
 5. Arabian nights
 6. Peace at last
 7. It rains in Moscow
 8. Dying by the hour
 9. Blind
 10. Love child running wild
 11. Time for revenge
 12. Tombs in their eyes
 13. Can't take it no more (slide version)

Share

×

Så här skrev tysk press om bandets besök på den tyska bluesscenen 2015: ”Den storartade sångerskan Karin Rudefelt och Doctor Blues stod för en helt ny form av blues; levande, innovativ och okonventionell. Ett karismatiskt band med internationell status.”
Neue Press Kronach in Franke – Germany

En beskrivning som stämmer precis på bandets ambitioner. Dom gör blues som har influenser från så många håll att det egentligen är något av en förenkling att kalla dem bluesband. Bluesen är snarare en utgångspunkt än en gräns som inte får passeras. Med andra ord inget för bluespuritister. Bandet söker sin utgångspunkt och sina former i dagens händelser och strömningar. Dock med rötterna väl förankrade i den traditionella myllan.

Karin Rudefelt & Doctor Blues släpper härmed sin 5:e skiva med enbart eget material. Med på skivan som gästartister är den finska bluesdrottningen Erja Lyytinen (“The Queen of Slide Guitar”), Gitarrekvilibristen Clas Yngström, den legendriske bluesmannen Brian Kramer från New York, den danske bluesmunspelaren Peter Nande samt den världskände Hammond-domptören Pierre Swärd.

Skivans titel “OUT OF THE BLUES” indikerar att musiken springer ur bluesen, men söker sig egna vägar i bluesens gränsland. Ett gränsland mellan nutid och dåtid, man och kvinna, samhälle och individ, kärlek och hat, liv och död, själ och materia, och beskriver vad som kommer ur den intima relationen mellan personlig utveckling och mötet med livet självt.

”…and the wolves of Sweden
howlin´ in the dark
they didn´t find no Eden
vanishing from Noah´s Arch…”

Vill du ha albumet? Det går att beställa från www.smokestackblues.com (svensk distributör). Eller från CD-baby, se länk uppe till vänster.