Recension: Dala-Demokraten

Det finns bluesband och så finns Karin Rudefelt & Doctor Blues. Det är ett band som inte följer linjerna och gärna går över gränser. Bandet spelar sin blues, men tar gärna in lite rock och lite jazz och så har man en tjej som en av sångarna – och tjejer ska väl inte sjunga blues!

Men det blir så rätt. Musiken har gjort bandet till en förnyare av bluesmusiken och Karin Rudefelt ska sjunga blues. Bandets andre sångare är Lennart Olofsson. Han skriver också musiken och var med och startade bandet för 30 år sedan. Två gästartister finns med. Erja Lyytinen är Finlands bluesdrottning och Brian Kramer är en välrenommerad bluesman från New York.

Karin Rudefelt Doctor Blues ger oss blues som svänger och som man blir glad av och glad över. Det är tung blues, men ändå långt från bluesens sorgsna ursprung. Det är modern blues.

Lennart Götesson
2011-12-20

http://www.dalademokraten.se/Opinion–Kultur/Kultur/2011/12/20/avlyssnat3/

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterestNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Comment