Bluesklubb bildad!

I onsdags träffades ett gäng ärriga blues-ringrävar för att återupprätta Växjös anseende som bluesmetropol. Initiativtagare är Lennart Olofsson från Doctor Blues och Nils Hector på Kafé de Luxe. Syftet är att ge bluesen en scen i staden. Att ge växjöborna en efterlängtad möjlighet att få uppleva såväl lokala bluesband som turnerande storheter.

– Saknaden efter bluesen har verkligen varit stor, och vi känner att suget är enormt hos bluesfolket efter känslorna och svänget i musiken, säger Lennart Olofsson. Nils Hector ser också en möjlighet att överbrygga ålderssegregationen i nöjeslivet genom just bluesen, som ju är ursprunget till bl.a. rocken, soulen, r & b och den moderna hip-hopen.

– Tanken är att bluesklubben sparkar igång i januari och därefter första lördagen i varje månad. Kontakten med bluesfolket kommer att , förutom affischer och annonser, ske via ett mail-nätverk, dit man kan koppla sig för att få information om vad som är på gång. Någon förening kommer det alltså inte att bli tal om, säger Lennart vidare. – Vi vill inte drunkna i administration, utan fokusera på kvalitet och innehåll.

De drivande krafterna i klubben är i dagsläget, förutom Lennart Olofsson, Calle Bjelke, som var motorn i avsomnade Blues Party, Sven Carlsson från Twisters, och Lennart Nilsson från Red ´n Blue. Bevakar publikens intresse gör Lasse Andersson, Marie Hultgren och Hans Udde.

Klubben kommer att initieras på Doctor Blues releaseparty 6/12, där folk kommer att ha möjlighet att teckna sig i mailnätverket.

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterestNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Comment