Release och releaseparty för nytt album – Out of the blues!

Out of the blues är femte skivan för svenska bluesbandet Karin Rudefelt & Doctor Blues och detta blir det tredje releasepartyt på Växjöscenen Kafé de luxe. Med på scenen är en av skivans gästartister, Brian Kramer, god vän till bandet och fantastisk slidegitarist/sångare från Brooklyn, New York som även var med på det förra albumet och releasepartyt.

Utöver Brian så finns det på Out of the blues ytterligare, fantastiska gästartister – den finska bluesdrottningen Erja Lyytinen (“The Queen of Slide Guitar”), gitarrekvilibristen och blueslegendaren Clas Yngström, den danske bluesmunspelaren Peter Nande samt den världskände Hammond-domptören Pierre Swärd.

Skivans titel “Out of the blues” indikerar att musiken springer ur bluesen, men söker sig egna vägar i bluesens gränsland, ett gränsland mellan nutid och dåtid, man och kvinna, samhälle och individ, kärlek och hat, liv och död, själ och materia och det som kommer ur den intima relationen mellan personlig utveckling och mötet med livet självt.
Studieproducent är återigen Patrik Alm, i nära samarbete med Lennart Olofsson, och inspelningsstudion som använts Linnéuniversitetets.

”Varje skiva är ett tidsdokument som speglar var vi befinner oss i vår musikaliska utveckling tillsammans och vi är väldigt glada och stolta över resultatet med Out of the blues. Vi har låtit produktionen få ta tid och soundet växa fram genom en stor portion av lekfullt experimenterande. Vi är också väldigt glada för att få ha arbetat tillsammans med några av Skandinaviens bluesgiganter, som kommit in med stort engagemang och bidrag som lyft låtarna ytterligare.”

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterestNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Comment