Recension releasepartyt: Smålandsposten

Medryckande och dansvänligt

På lördagen bjöds det på en stor portion blues i Kafé de Luxe källare. Karin Rudefelt & Doctor Blues första platta kom 2003 och när den fjärde i ordningen, Walk the walk, nu är aktuell firas det med denna spelning.

Karin Rudefelt & Doctor Blues
Plats: Kafé de Luxe i Växjö, lördag kl 21.30
Publik: Välfyllt
Längd: Brian Kramer 40 min, Doctor Blues 55 min + 60 min

Kvällens huvudband bildades i Växjö för drygt 30 år sedan av Lennart Olofsson och bandets sångerska Karin Rudefelt gjorde entré efter ungefär halva den tiden. Karin Rudefelt & Doctor Blues första platta kom 2003 och när den fjärde i ordningen, Walk the walk, nu är aktuell firas det med denna spelning.

Först ut på scen var dock den amerikanske bluesmannen Brian Kramer, som också spelar på Doctor Blues senaste platta. Med akustisk gitarr och fantastisk fingerfärdighet levererar han autentisk deltablues med inlevelsefulla versioner av både Robert Johnsons Cross road blues och Muddy Waters I can´t get satisfied såväl som egna låtar.

Doctor Blues poängterar gärna att de bara spelar eget material, samt att de inte är intresserade av att bara upprepa det som redan är gjort inom genren utan att man gärna också utforskar andra musikaliska marker. Down to the bottom är ganska rak rock medan kvällens kanske bästa låt, Bleeding on the floor mer är att likna vid en stor ballad i närheten av det Nazareth kan tänkas göra. Spännande är också Monsters ball som är fet och funkig där den stabila rytmsektionen bestående av den stundtals hårt drivande basisten Peter Borgström och cymbalexcellerande trummisen Tobias Borgström ger gruppen ett stabilt fundament där en lite tyngre attack från Olofssons gitarr i och för sig hade varit önskvärd.

Detta åtgärdas dock av honom efter en paus som enligt egen utsago utnyttjats till både lite öl och whisky. När sedan Brian Kramer bjuds upp på scenen stiger temperaturen ytterligare och hans extra gitarrhänder ger gruppen ett ännu fylligare ljud. Detta märks inte minst i Mans best friend där de båda gitarristerna jagar varandra i högt uppskruvat tempo. Den höjda stämningen håller i sig och den snabba och rappa rockabillyinfluerade Still got the juice, komplett med ett halvt trumsolo, ger publiken en högst medryckande durblues i dansvänligt format. Som avslutning på en till slut riktigt lyckad spelning ger Karin Rudefelt & Doctor Blues oss en föredömligt tung och släpig No pain, no gain. See you at the crossroads!

KLAS LUNDGREN
2011-12-04

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterest3 Responses

Leave us a comment


  • Tawny on

    the only place he can go is Faux News, because they’re the only ones sad and sick enough to think he’s funny.he makes Jon Lovitz look like jack benny by comrspiaon.


  • http://www./ on

    Not again… this is crazy and how stupid can this person be? Copying even water marked pictures? Really sad some people don't appreciate the hard work we put into blogging… I have reported that blog as spam to google


  • deutsche bank kredit unternehmen on

    *This is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just great!


Leave a Comment