Recension Walk the Walk: Barometern

Doctor Blues är ett gäng småländska bluesveteraner som det låter riktigt bra om. Tung, mörk och dov blues. Svart och sotig. Så växlar det och släpper in sol, hopp och glädje. Det är en varierad och experimentfylld platta som Karin Rudefelt och hennes grabbar står för. Visserligen en aning ojämn och spretig, men nåt pris får man oftast betala när man inte gör det enkelt för sig.


Detta är fjärde albumet och som gäster har de amerikanen Brian Kramer och finska gitarrvirtuosen Erja Lyytinen. Både Erja och Karin spelade förresten på bluesfestivalen i Mönsterås 2009. Det finns flera spår man kan nämna, men jag nöjer mig med Devils child och Guts to live.

Dennis Andersson
2011-11-25, Barometern Oskarshamns-tidningen

Läs recension

Share : facebooktwittergoogle plus
pinterestNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Comment